dilluns, 21 de novembre del 2016

Alguns tipus de sensors. Interactuar amb el món real.

Una de les coses més interessants de la robòtica i la electrònica en general és la possibilitat d'interactuar amb el món real. Per a aconseguir-lo, només hem de fer servir els diferents tipus de sensors disponibles. Podrem trobar multitud de sensors, a continuació descrivim alguns dels sensors més usats, barats i de fàcil ús que podem trobar:


Sensor ultrasònic HC-SR04
 
Aquest emissor/sensor ens permet detectar objectes i la distància a la que estem d'ells.
Funciona amb la mateixa tècnica que usen els ratpenats. Emet sons no perceptibles per l'ésser humà i capta el seu rebot amb els objectes.








Sensor de temperatura i humitat DHT22
  
És un sensor que ens permet esbrinar la temperatura i la humitat amb una gran precisió.
També està disponible la versió DHT11, més barata però amb menys precisió.









Fotoresistència LDR

Es tracta d'una resistència que modifica el seu valor depenent de la quantitat de llum que rep. Ens permet detectar la presència de llum/foscor i els seus valors intermedis.









Sensor d'inclinació

Permet detectar canvis d'inclinació fàcilment.












 
Sensor  d’infraroig  HC-SR501

Detecta els infrarojos, la qual cosa permet que detecte el moviment d'éssers vius. Ens permet crear ginys que detecten el moviment com ara càmeres de vigilància, alarmes, etc.







  



Sensor  de fums i gasos MQ-135
 
Permet detectar la presència de fums i gasos com el metà.













Sensor de soroll FC-04

Detecta la presència de soroll. No pot reconèixer diferents tipus de sorolls o diferents freqüències, però és barat i d'ús senzill.












Càmera de vídeo / fotos

Ens dóna un ample ventall de possibilitats, però el seu alt cost i la necessitat de connectar-la a un aparell amb prou potència, fa que no sempre siga la millor opció.
Podem veure, capturar i processar imatges en moviment o fotos. Amb la suficient potència de processament, podem detectar el moviment en temps real, etc.
Existeix una versió infraroja que ens permet veure a la foscor, fent ús de llum infraroja que nosaltres no podem detectar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada